Vitajte na stránke DHZ Trstená

1. kolo HOHL v Tstenej

22.06.2011 21:23

Dňa 19.6.2011 sa uskutočnil v Trtenej I. kolo HOHL a  zároveň aj súťaž O pohár primátora mesta Trstená v ktorom sa hodnotili časy z prvého kola.  Počasie bolo premenlivé ale trať bola počas celej súťaže dobrá    

Súťaž sa začala o 13:30 nástupom družstiev .

Prvé suťažiace družstvo boli naši chlapci Trstená A. Po skončení útoku ostalo veľa ľudí prekvapených keďže časomiera ukazovala čas 16:07.

Pri neúčasti Liesku a Vasiľova, ktorý boli v Párnici na Územnom kole sa ako druhé predstavilo Suchá Hora A, ktorá pre chybu štartéra svoj pokus musela opakovať na konci kola. Nasledovala Hladovka B, ktorú zaváhanie jedného z prúdarov stálo čas pod 18 s. Ďalší v poradí bol domací výber Trstená B ale dobre začatý útok stroskotal na problémoch pri saní a tak výsledný čas bol 28 : 85 s. Pokus však nebol hodnotený nakoľko sa savičiarovi nepodarilo zoskrutkovať savice. Nasledoval obhajca celkového 3 miesta z posledného ročníka Zuberec A. Skoro 2 sekundovy prestrek jedného z prúdarov nedovolil priblížiť sa na dosah Trstenej A. Potom nasledovali B výbery jednotlivých obcí, kde bolo vidno ako veľmi chcú ale všade sa našla väčšia alebo menšia chyba a výsledný čas bol priemerný. S číslom 15 sa na štart postavil nováčik Liesek C, mladý Liesečania ukázali svoj predpoklady do budúcna a terče zostrelili v čase 21 :24 s, ale pokus nemohol byť klasifikovaný nakoľko ľavý prúdar zostrelil terč s prúdnicou zapojenou na 1 zub. Nasledovalo ďalšie prekvapenie Vavrečka  ktorá dosiahla čas  16 :60 s a ukázala, že v HOHL nebudú len do počtu.

Tstená A išla na druhy útok každý bol zvedavý na na našich chlapcov ale tým sa nepodarilo výkon zopakovať keďže nastal problem s košom a výsledný čas bol 40 sekúnd Suchá Hora A, Hladovka B a ani Trstená B sa svojimi útokmi nedokázali zapojiť do boja o popredné miesta a tak sa čakalo čo ukáže Zuberec, ktorí už vo svojom prvom pokuse naznačil, že ak všetko klapne môžu minimálne dosiahnuť na Vavrečku. A bol z toho infarktový čas pre Vavrečku keď časomiera sa zastavila na 16 :59 s., čím sa dostali na priebežné 2 miesto o 1 stotinu sekundy. Pokusy ďaľších mužstiev neboli úspešné a nemohli pomýšľať na miesto v prvej trojke. Ani Vavrečke nevišiel druhý pokus a tak prišiel vrchol prvého kola, keď po príchode družstiev Vasiľova a Liesku z Párnice sa na štart postavili celkový víťaz minulého ročníka ako aj druhý v celkovom poradí. Na ich výkony mala vplyv aj únavná cesta ale svojimy útokmi na poradím na čelných miestach moc nezamiešali, keď okrem Lieseckého A sa pod 17 sekúnd nedostal žiaden tým. Jediné mužské neligové družstvo z Vitanovej sa nedokázalo presadiť, keď časom 39 :50 s. skončilo až 16. Takže sa nám podarilo získať 1. miesto  v  1. kole 4.ročníka HOHL a zaroveň aj pvé miesto v sútaži O pohár primátora města Trstená.  

 V ženskej časti ligy stačil Vasiľovkám na víťaztvo len jeden pokus. Druhé skončili dievčatá zo Suchej Hory a tretie z Oravskej Jasenice, keď rozdiel v čase bol rovnako ako v mužskej kategótii 1 stotina sekundy. Zenám z Hladovky sa súťaž úplne nevydarila, keď v prvom pokuse boli neklasifikované, nakoľko sa im podarilo zavodniť len prvé B-čko a v druhom dosiahli čas 48 : 96 s.

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode