Vitajte na stránke DHZ Trstená

Finále HOHL v Liesku

26.09.2012 21:09

 

Dňa 9. 9. 2012 sa v obci Liesek uskutočnilo finále HOHL, v ktorom sa rozhodlo o všetkom a spoznali sme nového víťaza HOHL. Počasie sa opäť ako pred rokom vydarilo, trať bola kvalitne pripravená, ale usporiadateľ takmer všetkých prekvapil  menšou  kaďou.

Prví vyštartovali domáci Liesek A ale kvôli zle hodenej savici dosiahli čas 16,47 . Vavrečka konečne prekročila svoj tieň a  predviedla svoj doposiaľ  najrýchlejší útok s časom 15:79. Po Vavrečke sa na štart postavili naši chlapci Trstená B, od ktorých sa čakal opäť kvalitný útok, čo aj potvrdili  dosiahnutým časom 15:53 . Hasiči so Štefanova nad Oravou predviedli taktiež kvalitný útok , aj keď nestačil na prvé miesto,  predbehli však  Liesek A , čo pre nich znamenalo celkové 1. miesto v tomto ročníku HOHL. Suchá Hora dosiahla čas 16,54, s ktorým dosiahla  iba 6. miesto. Zuberec  opäť sklamal, keď  predviedli útok s časom 18,17. Súťaže sa po dlhom čase zúčastnila aj Trstená A, ktorá ale útok nedokončila. Suchá Hora B dostala taktiež N, keďže strojník po naštartovaní  mašiny chytil a napravoval savicu, čo nie je v našich pravidlách ligy dovolené.

U žien vyhrala Suchá Hora časom 21:39 , ale ani toto prvenstvo im neprinieslo celkové prvé miesto  v HOHL, ktoré získali hasičky z Vasiľova. Tieto v Liesku skončili na 2.mieste,na 3.mieste sa umiestnili aj vďaka N-ku hasičiek z Oravskej Jasenice.

Po prvom ligovom kole sa uskutočnilo druhé kolo, taktiež podľa pravidiel HOHL, ale bojovalo sa o prúdnicu za najrýchlejší  zostrek a o Pohár starostu za najrýchlejší útok.

Prúdnicu za najrýchlejší  zostrek si odniesli naši chlapci z Trstenej s časom 14,45, s ktorým sme mohli vyhrať aj Pohár starostu, ale smola na ľavom terči nás o to pripravila. Pohár starostu obce vybojovali hasiči z DHZ Likavka s taktiež dobrým časom 15:14s. 

Takže máme za sebou už piaty ročník HOHL, v ktorom sa nám nepodarilo obhájiť titul. Aj napriek tomu, že sa nám ako jedinému tohtoročnému účastníkovi podarilo vyhrať štyri kolá HOHL, obsadili sme konečné pekné bronzové 3. miesto, dosiahli sme doteraz najrýchlejší útok ligy s časom 14:87.

Gratulujeme tohtoročnému víťazovi HOHL, ktorým sa stal Štefanov nad Oravou.

Ďakujem všetkým ktorí reprezentovali v tomto ročníku Trstenú či už A alebo B a taktiež aj tým, čo chlapcom pomáhali pri cvičení,  pri opravovaní techniky ...

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode